Q
Stedelijk Museum Meppel
b

menu

Woensdag t/m zondag geopend
van 13.00-17.00 uur
uitgezonderd Kerst, Nieuwjaarsdag,
Pasen en Pinksteren.

Woensdag t/m zondag geopend van 13.00-17.00 uur, uitgezonderd Kerst, Nieuwjaarsdag, Pasen en Pinksteren.

Woensdag t/m zondag geopend van 13.00-17.00 uur, uitgezonderd Kerst, Nieuwjaarsdag, Pasen en Pinksteren.

‘Beste beesten,’

Schilder Hiske Wiersma schildert beesten op een heel bijzondere manier. Honden, koeien, pluimvee en ander gevogelte hebben als gemene deler dat deze kunstenaar telkens juist de eigenheid van het beest op doek vast weet te leggen. Er wordt niet zomaar een dier geschilderd, Wiersma maakt portretten. Soms in onverwachte posities en perspectieven. Hiske houdt net als Stien Eelsingh van de ongekunstelde eigenheid van dieren. Beiden hebben honden afgebeeld. Maar wie schilderde welke hond?

Stedelijk Museum Meppel verzamelt plastic doppen voor hulphonden. Helpt u ons mee?

Rond de tentoonstelling zal aandacht worden gegeven aan KNGF Geleidehonden. Wist u dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor KNGF Geleidehonden. Per kilo ontvangen zij een vergoeding. Met dit geld worden nieuwe honden opgeleid. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in bij Stedelijk Museum Meppel tijdens openingsuren.

 

 

De Stien Eelsingh zaal ook in het teken van dieren


De opstelling in de Stien Eelsingh zaal staat ook in het teken van dieren. Stien had honden en katten, die model stonden voor  haar kunstwerken. Rond 1960 stortte ze zich met hart en ziel op de studie van het paard. Oefening en definitieve uitvoering zijn de komende maanden op zaal te zien. Kat Rosabella is vereeuwigd op een tot nu toe onbekende gouache, die het SMM heeft verworven met steun van Stichting Waarborgfonds Meppel. Het schilderij hangt ten pronk bij de burgemeesterskamer.