Q
Stedelijk Museum Meppel
b

menu

Woensdag t/m zondag geopend
van 13.00-17.00 uur
uitgezonderd Kerst, Nieuwjaarsdag,
Pasen en Pinksteren.

Woensdag t/m zondag geopend van 13.00-17.00 uur, uitgezonderd Kerst, Nieuwjaarsdag, Pasen en Pinksteren.

Woensdag t/m zondag geopend van 13.00-17.00 uur, uitgezonderd Kerst, Nieuwjaarsdag, Pasen en Pinksteren.

Over het museum

Stedelijk Museum Meppel is het culturele trefpunt in het hart van Meppel, waar iedereen van harte welkom is. Het museum is een schatkamer voor regionale kunst van landelijke betekenis. We beheren en tonen cultureel erfgoed en een unieke collectie beeldende kunst, die de bijzondere identiteit van de regio Meppel en zijn bewoners van de afgelopen en de huidige eeuw weergeeft.

De vaste collectie bestaat uit het werk van expressionist Stien Eelsingh en andere Meppeler kunstenaars. Daarnaast worden tijdelijke exposities getoond van hedendaagse noordelijke kunstenaars die aansluiten op de actuele landelijke kunstbewegingen. Concerten, lezingen en andere bijeenkomsten worden in de imposante trouwzaal gehouden, geroemd om zijn goede akoestiek. Nog steeds kan in deze unieke ambiance worden getrouwd.

 

Maak je entree in stijl

We zijn gevestigd in het eeuwenoude voormalige stadhuis aan de Hoofdstraat. Via de natuurstenen trap en het bordes stap je direct ver terug in de tijd bij de entree in de burgemeesterskamer. Deze stijlkamer is bijna twee eeuwen geleden bespannen met behangselschilderijen die de Drentse pastorale idylle voorstellen. De rode loper door de met marmer beklede gang leidt naar etages en zalen waar de wisselexposities en de vaste collectie te zien zijn. Hier wordt permanent werk van expressionist Stien Eelsingh getoond en zijn wisselexposities van actuele noordelijke en historische Meppeler kunst te zien.