Q
Stedelijk Museum Meppel
b

menu

do/vrij/za/zo geopend van 13.00-17.00 uur, uitgezonderd officiële feestdagen

do/vrij/za/zo geopend van 13.00-17.00 uur, uitgezonderd officiële feestdagen

do/vrij/za/zo geopend van 13.00-17.00 uur, uitgezonderd officiële feestdagen

Flower Power​

30 maart – 25 juni 2023

Bloemen houden van mensen, maar dat gaat ten koste van hun houdbaarheid. De kunstbloemen die in deze expositie te zien zijn, blijven het hele voorjaar goed.
De gouden eeuw met digitale twist van Annegret Kellner, de paradijselijke overdaad van Ala Khonikava, de muurbloemen van Kaat Schulte en het bevroren moment suprême gefotografeerd door Michael van Emde Boas, zetten bloemen alvast in het zonnetje.

Haanstra

29 juni – 24 september 2023

Vader en drie zoons Haanstra waren bekende kunstenaars in de jaren 50 en 60. Alle vier maakten schilderijen, maar Oscarwinnaar Bert werd wereldberoemd door zijn films.
Ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van zijn film Fanfare is kunst van Bert Haanstra te zien in ’t Olde Maat Uus in Giethoorn. Het expressionistische werk van Johan, Folkert sr. en jr. is te zien in Stedelijk Museum Meppel.
www.museumgiethoorn.nl

Steekhoudend

28 september – 12 januari 2024

Wat vroeger gold voor kleding, geldt tegenwoordig voor goede ideeën. Schaarste. Kleding ligt zo voor de hand en het grijpen, dat we er aan voorbij gaan dat textiel veel meer kan zijn dan bedekking.
Janneke Hogerheide, Marrie Bel, Arthur Lennips en Dagmar Stap onderzoeken de meerwaarde van textiel en hun ideeën zijn veelzijdig, langdradig, opwindend, wollig en stoffig. Van handwerk tot kunst verheven, dankzij hier en daar een draadje los…