Q
Stedelijk Museum Meppel
b

menu

vrij/za/zo geopend van 13.00-17.00 uur, uitgezonderd officiële feestdagen

Stedelijk Museum Meppel
b

menu

vrij/za/zo geopend van 13.00-17.00 uur, uitgezonderd officiële feestdagen

vrij/za/zo geopend van 13.00-17.00 uur, uitgezonderd officiële feestdagen

De wereld van Arne Brink

8 januari – 3 april 2022

Arne Brink tekent zijn hele wereld bij elkaar met een simpele Bic-pen op een vel papier. Probeer er maar eens niet in te verdwalen!
Arne studeerde af op kunstacademie Minerva in Groningen in 2017 en woont en werkt in Dwingeloo. Bezoekers groot en klein worden uitgedaagd hun eigen wereld neer te pennen, na een opzetje door Arne.

Arne Brink

2 Maartjes in april en mei

9 april – 12 juni 2022

Maartje en Maartje studeerden beiden af op de kunstacademie in 2021. Hoogeveense Maartje Bezemer aan de klassieke academie in Groningen en Meppeler Maartjes Jansen aan ArteZ in Zwolle. Het oeuvre van beide kunstenaars heeft even sterke overeenkomsten als verschillen. De Maartjes reflecteren vanuit deze stelling op eigen en elkaars werk.

Zhongnai aan het werk

18 juni – 25 september 2022

De uit Mongolië afkomstige Zhongnai Hashuury woont en werkt in Meppel, Beijing en Shanghai. Na jarenlang grote internationale tentoonstellingen met kleurige schilderijen probeert hij zichzelf opnieuw uit te vinden. Bezoekers kunnen hiervan getuigen zijn, want Zhongnai zelf maakt als ‘artist in residence’ deel uit van de tentoonstelling, die hierdoor voortdurend van vorm zal veranderen. Kom bij voorkeur niet in uw zondagse pak.

Beste beesten,

1 oktober – 8 januari 2023

Hiske Wiersema portretteert liever dieren dan mensen. Ze deelt, evenals Stien Eelsingh, de waardering voor de onvoorwaardelijke ongekunstelde eigenheid van dieren. Hield Stien meer van paarden, bij Hiske zijn koeien favoriet. Beiden hebben met plezier honden afgebeeld. Maar wie schilderde welke hond? Rond de tentoonstelling zal aandacht worden gegeven aan het KNGF Geleidehonden.

Californian dream in Meppel 

14 januari – 26 maart 2023

Californian dream in Meppel

14 januari – 26 maart 2023

In de jaren zestig behoorde Georg Goyer tot de ‘avantgarde art scene’ van Californië. Meppeler beeldhouwer Onno de Ruijter leerde hem daar kennen bij de San Francisco Art Foundry brons gieterij. Goyer werkte als beeldhouwer samen met toen ‘booming artists’, zoals Rico Lebrun. Toen deze voor het grote geld en de roem kozen, hield Goyer het voor gezien en vertrok na hersteld contact met zijn Nederlandse vrienden naar Europa. Hij pakte het penseel op en schildert nu het ene na het andere schilderij in Meppel, maar nog steeds met Californisch licht.