Stedelijk Museum Meppel

vrij/za/zo geopend van 13.00-17.00 uur, uitgezonderd officiële feestdagen

Nieuws en activiteiten

André Idserda

De kunst van de zichtbare werkelijkheid.
De kunst van het Noord Nederlands realsisme is het levensecht uitbeelden van de zichtbare werkelijkheid.

Meppeler schilders

Als Meppeler schilders zijn ze reeds lang een begrip in stad en regio. Sommigen van hen kregen zelfs internationale erkenning. Met name de Haagse School schilders die destijds door Nederland reisden en werkten, inspireerden deze Meppelers om ook het palet en penseel op te pakken. Zij begonnen veelal als zondagsschilders, want op begrip van klanten die voor een dichte winkeldeur stonden als het goed schilderweer was, hoefden zij niet te rekenen.

Transformatie

Na precies 25 jaar is Kunsthuis Secretarie in Meppel van naam veranderd. Vanaf nu heten we dus voluit Stedelijk Museum Meppel. Een vlag die de naam beter dekt, vinden wij. Blijft het daarbij? Zeker niet, dus schrijf je in voor onze nieuwsbrief en houd deze website en onze socials in de gaten voor al het nieuws dat nog gaat komen. Na precies 25 jaar is Kunsthuis Secretarie in Meppel van naam veranderd. Vanaf nu heten we dus voluit Stedelijk Museum Meppel. Een vlag die de naam beter dekt, vinden wij. Blijft het daarbij? Zeker niet, dus schrijf je in voor onze nieuwsbrief en houd deze website en onze socials in de gaten voor al het nieuws dat nog gaat komen.Na precies 25 jaar is Kunsthuis Secretarie in Meppel van naam veranderd. Vanaf nu heten we dus voluit Stedelijk Museum Meppel. Een vlag die de naam beter dekt, vinden wij. Blijft het daarbij? Zeker niet, dus schrijf je in voor onze nieuwsbrief en houd deze website en onze socials in de gaten voor al het nieuws dat nog gaat komen.Na precies 25 jaar is Kunsthuis Secretarie in Meppel van naam veranderd. Vanaf nu heten we dus voluit Stedelijk Museum Meppel. Een vlag die de naam beter dekt, vinden wij. Blijft het daarbij? Zeker niet, dus schrijf je in voor onze nieuwsbrief en houd deze website en onze socials in de gaten voor al het nieuws dat nog gaat komen.

Stien Eelsingh zaal in Stedelijk Museum Meppel

Inmiddels mogen wij u weer ontvangen. Niet alleen met een nieuwe naam als museum, ook is er de primeur van de Stien Eelsingh zaal. Deze is in de afgelopen maanden tot stand gekomen in goede samenwerking met de Stichting Stien Eelsingh. In de zaal wordt een belangrijk deel van het werk van Stien Eelsingh, deels uit prive-collecties en niet eerder publiek getoond, permanent tentoongesteld.

Stedelijk Museum Meppel verwerft topstuk Albert Torie

Uit handen van oud-Meppeler de heer Gülcher, nam de conservator van Kunsthuis Secretarie Mieke Mulders, onlangs een olieverfschilderij van Albert Torie (1896-1969) in ontvangst. Het schilderij, een gezicht op Meppel, zal deel gaan uitmaken van de vaste collectie. In...