Q
Stedelijk Museum Meppel
b

menu

Woensdag t/m zondag geopend
van 13.00-17.00 uur
uitgezonderd Kerst, Nieuwjaarsdag,
Pasen en Pinksteren.

Woensdag t/m zondag geopend van 13.00-17.00 uur, uitgezonderd Kerst, Nieuwjaarsdag, Pasen en Pinksteren.

Woensdag t/m zondag geopend van 13.00-17.00 uur, uitgezonderd Kerst, Nieuwjaarsdag, Pasen en Pinksteren.

Beleef volop kunst, theater en muziek!

In oktober kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen in de prachtige gemeente Meppel, want er is ontzettend veel te doen. Zo organiseren wij wisselende exposities met werk van kunstenaars uit het Noorden. Daarnaast toont het Stedelijk Museum Meppel een kleurrijke verzameling schilderijen gemaakt door Stien Eelsingh. Veel van het getoonde werk heeft als onderwerp de klederdracht dragende inwoners van Staphorst, waar Eelsingh jarenlang woonde.
Binnenkort komen wij met nieuws over Stien Eelsingh. Houd daarvoor onze socials (fb en Instagram) in de gaten!
Daarnaast is het Stedelijk Museum Meppel trots op haar nieuwe collectie antiek zilver, gemaakt door de bekende Meppeler zilversmid Remmelt van der Wolde (1733 – 1811).
De unieke handpoppen en marionetten die deel uitmaakten van het Theater Triangel, waarmee poppenmaker en –speler Henk Boerwinkel internationale roem verwierf, zijn te bewonderen in het  sfeervolle Triangel Kabinet.

Het Stedelijk Museum Meppel biedt naast de vaste collecties ook wisselexposities.  Van 2 oktober 2022 t/m 8 januari 2023 is onder de titel ‘Beste beesten,’ werk te zien van schilderes Hiske Wiersema.  Kom en bewonder haar liefdevolle portretten van koeien en honden!